İş hayatında birden fazla e-posta kutusunu yönetmek operasyonel verimsizliğe yol açabilir. Örneğin; info@, satis@ gibi departman hesaplarını veya işten ayrılan bir personelin e-postalarını tek bir ana hesapta toplamak isteyebilirsiniz. KRIWEB paneli üzerinden yapılan yönlendirme (Forwarder) işlemi, gelen iletilerin bir kopyasını anında belirlediğiniz hedef adrese iletir. Ancak bu süreç, basit görünse de arka planda hassas DNS protokollerini çalıştırır. Özellikle Gmail veya Hotmail gibi dış servislere yapılan yönlendirmelerde, iletilerinizin “Spam” olarak işaretlenmesini önlemek ve “SPF Hatası” almamak için gönderici kimlik doğrulama (SRS) ayarlarına ve sunucu itibarınıza dikkat etmelisiniz.
E-posta yönlendirme işlemi, kurumsal mail hesabınıza gelen iletilerin bir kopyasının, belirlediğiniz başka bir e-posta adresine otomatik ve anlık olarak iletilmesini sağlar. Bu işlevsel özellik; özellikle yoğun çalışan yöneticiler, koordineli ekip içi paylaşım veya birden fazla cihazda kesintisiz erişim kolaylığı sağlayarak iş akışını hızlandırmak için tercih edilir.
cPanel Üzerinden E-Posta Yönlendirmesi (Forwarder) Nasıl Yapılır?
- cPanel hesabınıza giriş yapın.
- “Forwarders” menüsünü açın.
- “Add Forwarder” seçeneğine tıklayın.
- Yönlendirmek istediğiniz e-posta adresini yazın (örneğin: bilgi@firmaadi.com).
- Hangi adrese yönlendirileceğini belirtin (örneğin: ahmet@gmail.com).
- “Add Forwarder” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.
DirectAdmin Üzerinden Nasıl Yapılır
- DirectAdmin panelinize giriş yapın.
- E-Posta Yönetimi → E posta Yönlendirme seçeneğini bulun.
- Yeni bir yönlendirme adresi tanımlayın ve hedef adres(ler)i girin.
- Değişiklikleri kaydedin.
Ek Bilgi:
- Bir e-posta birden fazla adrese yönlendirilebilir.
- İsteğe bağlı olarak, yönlendirme yapılan e-posta adresinde orijinal e-posta da saklanabilir.
- Yönlendirme kuralları, spam filtreleriyle birlikte çalışacak şekilde yapılandırılabilir.
Kriweb müşterileri, e-posta yönlendirme işlemleri için ayrıca Müşteri Paneli veya destek hattı üzerinden yardım alabilirler.